Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Monday, 29 August 2016

2016.08.29 - Nyhetsbrev

Aftenposten har publisert sak om CEO-svindel. Opera sync-servere kompromittert. NIST ute med ny passord-anbefaling.

Aftenposten har publisert sak om CEO-svindel

Aftenposten skriver om sterk økning i CEO-svindel i løpet av sommeren. Hittil i år har svindlerne kommet seg unna med over 500 millioner kroner fra norske bedrifter. Svindelen går ut på å sende en forfalsket e-post som ser ut til å komme fra en direktør til en som har myndighet til å overføre penger. Det er viktig at bedrifter har gode rutiner for overføring av penger.
Referanser
http://www.aftenposten.no/okonomi/I-sommer-ha[...]

NIST ute med ny passord-anbefaling

NIST er ute med en ny passord-anbefaling, og NakesSecurity har skrevet en oppsummering av endringene. Den nye anbefalingen bryter med flere mye benyttede begrensninger/metoder. De anbefaler blant ikke lenger ikke SMS for 2-faktor, påtvungne spesialtegn eller passord som går ut dato.
Referanser
https://nakedsecurity.sophos.com/2016/08/18/n[...]
https://pages.nist.gov/800-63-3/sp800-63-3.html
http://

Opera sync-servere kompromittert

Opera melder i en pressemelding at deres sync-servere i en kort periode skal ha vært kompromittert. Opera sync er en tjeneste for å lagre innloggingsinformasjon til nettsteder, åpne nettsider, bokmerker osv. Opera tror at angriper har fått med seg passord og kontoinformasjon til noen brukere. Alle brukere av Opera sync skal ha fått en epost i forbindelse med hendelsen.
Referanser
http://www.opera.com/blogs/security/2016/08/o[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.