Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Wednesday, 31 August 2016

2016.08.31 - Nyhetsbrev

Populær Mac BitTorrent-klient spredte skadevare for andre gang. Brukerinfo til over 60 millioner Dropbox-kontoer på avveie etter innbrudd i 2012.

Populær Mac BitTorrent-klient spredte skadevare for andre gang

En modifisert og skadevare-infisert utgave av BitTorrent-klienten Transmission skal i omlag ett døgn ha vært tilgjengelig for nedlasting fra produsentens nettside. Transmission v2.92 lastet ned i tidsrommet 28/8 - 29/8 inneholder skadevare som stjeler nøkkelknippet (Keychain) i MacOS samt åpner en bakdør på systemet. Skadevaren har fått navnet "OSX/Keydnap"
Referanser
http://www.welivesecurity.com/2016/08/30/osxk[...]
http://itavisen.no/2016/08/31/populaert-mac-p[...]

Brukerinfo til over 60 millioner Dropbox-kontoer på avveie etter innbrudd i 2012

Nettstedet Motherboard kan nå avsløre at hackere, i et tidligere kjent datainnbrudd mot Dropbox i 2012, skal ha klart å stjele brukernavn- og hashede passord til over 60 millioner Dropbox-brukere. Du kan sjekke om din brukerinfo har blitt inkludert ved å sjekke med følgende tjeneste: https://haveibeenpwned.com/
Referanser
http://motherboard.vice.com/read/hackers-stol[...]
https://www.troyhunt.com/the-dropbox-hack-is-real/

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.