Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Tuesday, 6 September 2016

2016.09.06 - Nyhetsbrev

Lysne II-utvalget gir klarsignal til å overvåke internetttrafikk ut og inn av landet. Politiet kan ikke åpne smarttelefon med maktbruk. Data fra den russiske Internett-tjenesten Rambler.ru har blitt lekket.

Lysne II-utvalget gir klarsignal til overvåke internetttrafikk ut og inn av landet

Tidligere i år satte Forsvarsdepartementet ned et utvalg som skulle vurdere om E-tjenesten skulle få mulighet til å overvåket Internett-trafikk som går ut og inn av Norge. I går kom det fram at utvalget går inn for å tillate denne typen overvåking.

Forsvarsdepartementet skal nå vurdere om dette forslaget skal tas til Stortinget. Om forslaget går gjennom, vil E-tjenesten ha mulighet til å overvåke all trafikk som går inn og ut av landet som går ukryptert. Målet med overvåkningen er å forhindre terror- og cyberangrep mot Norge.
Referanser
http://www.aftenposten.no/norge/Utvalg-sier-j[...]
https://www.regjeringen.no/globalassets/depar[...]

Politiet kan ikke åpne smarttelefon med maktbruk

Dagbladet melder at Høyesterett har fastslått at politiet ikke kan tvinge en person til å bruke fingeren for å åpne telefonen via fingeravtrykkleser. Politiet har prøvd å bruke paragraf 157 som går på kroppslig undersøkelse, der Politiet kan bruke tvang. Høyesterett har bestemt at denne paragrafen ikke kan brukes til å få en person til å åpne telefonen ved tvang.
Referanser
http://www.dagbladet.no/nyheter/politiet-nekt[...]

Data fra den russiske Internett-tjenesten Rambler.ru har blitt lekket

Internett-portalen og e-post-tilbyderen Rambler.ru ble hacket i 2012, i likhet med Dropbox og Linkedin. Dataene fra innbruddet er nå offentlig tilgjengelig. Dette består av informasjon om 98 millioner kontoer, inkludert passord i klartekst.
Referanser
http://www.zdnet.com/article/russian-portal-e[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.