Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Friday, 9 September 2016

2016.09.09 - Nyhetsbrev

KrebsonSecurity har publisert en artikkel om DDOS tjenesten vDOS. RCS Lab spyware demo-video lekket. Kaspersky har publisert en artikkel om macOS versjonen av kryssplatform bakdøren Mokes.

KrebsonSecurity artikkel om DDOS tjenesten vDOS

KrebsonSecurity har publisert en artikkel om DDOS tjenesten vDOS. Artikkelen er basert på blant annet en database lekkasje som Krebs har fått tak i. Ifølge data i databasen skal tjenesten ha tjent minst 618 000 USD i løpet av to år. Iløpet av en periode på 4 måneder utført tjenesten angrep som slått sammen utgjør 8.8 år, slik at tjenesten til enhver tid står for flere pågående angrep.
Referanser
http://krebsonsecurity.com/2016/09/israeli-on[...]

RCS Lab spyware demo-video lekket

Det er blitt lekket en demo-video av RCS Labs spyware-produkt som selges til myndigheter og politi til bruk for å infisere og overvåke personer av interesse.
Referanser
https://motherboard.vice.com/read/rcs-lab-gov[...]

Kaspersky-artikeler om kryssplatform-bakdør Mokes

Kaspersky har publisert en analyse av MacOS-versjonen av kryssplatform-bakdøren Mokes. De har tidligere i år analysert Windows og Linux versjonene.
Referanser
https://securelist.com/blog/research/75990/th[...]
https://securelist.com/blog/research/73503/fr[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.