Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Wednesday, 21 September 2016

2016.09.21 - Nyhetsbrev

Dagbladet: Fransk etterretning har brukt malware mot Norge. Remote-hack av Tesla Model S. Apple har gitt ut en rekke sikkerhetsoppdateringer i forbindelse med macOS Sierra 10.12.

Dagbladet: Fransk etterretning har brukt malware mot Norge

Dagbladet rapporterer at den tidligere sjefen for den franske etterretningstjenesten DGSE innrømmer å ha brukt malware mot en rekke land. Formålet var å innhente informasjon fra institusjoner som driver med atomteknologi. Malwaren ble kalt Babar og ble også brukt mot Norge.
Referanser
http://www.dagbladet.no/nyheter/fransk-hysj-s[...]

Remote-hack av Tesla Model S

Kinesiske hackere har klart å ta kontroll over en Tesla Model S. For å utnytte svakheten må føreren bruke nettleseren i bilen mens han er tilkoblet et WiFi-aksesspunkt som angriperne kontrollerer. Sjansen for utnyttelse er med andre ord liten, men viser at det er mulig å komme fra nettleseren til bilens system for kontroll av bremser osv.
Referanser
https://threatpost.com/tesla-fixes-critical-r[...]

Apple ute med en rekke sikkerhetsoppdateringer

Apple gav ut macOS Sierra 10.12 tirsdag denne uken og med denne oppgraderingspakken fulgte det med en rekke sikkerhetssoppdateringer. Flere av dem retter kritiske feil i blant annet kjernen (CVE-2016-4778), bluetooth (CVE-2016-4703) og audio driverne (CVE-2016-4702). Det er også kommet hele 16 sikkerhetsoppdateringer alene til El Capitan sin implementasjon av webserveren Apache.
Anbefaling
Installere siste oppdateringer fra Apple.
Referanser
https://threatpost.com/apple-squashes-68-secu[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.