Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Thursday, 22 September 2016

2016.09.22 - Nyhetsbrev

Mulig stort datainnbrudd hos Yahoo. Mozilla fikser flere svakheter i to nye versjoner av Firefox. Over 25% av norske bedrifter har hatt uønskede hendelser ihht mørketallsundersøkelsen. Økende utnyttelse av IoT-enheter.

Yahoo er ventet å bekrefte stort datainnbrudd

CNBC melder om potensielt store datainnbrudd hos Yahoo. Det er ryktet at innbruddet kan omhandle så mye som 100 millioner brukere. Ryktene om et innbrudd begynte i august.
Referanser
http://www.cnbc.com/2016/09/22/yahoo-is-expec[...]

Nyeste versjoner av Firefox fikser flere svakheter

Mozilla fikser flere svakheter med sine oppdateringer til henholdsvis Firefox ESR 45.4 og Firefox 49. Vi anbefaler oppgradering.
Referanser
https://www.mozilla.org/en-US/security/adviso[...]

Mørketallsundersøkelsen 2016 er publisert

Næringslivets sikkerhetsråd ga nylig ut deres undersøkelse om sikkerhetshendelser i norske bedrifter, og den byr på mange interessante funn. Undersøkelsen viser at over en fjerdedel av norske virksomheter har vært utsatt for uønskede sikkerhetshendelser det foregående året. Undersøkelsen forteller også at bare 9% av virksomhetene velger å ta hendelsene videre til politiet. Dette bidrar til at norske virksomheter er gunstige mål for cyberkriminelle.
Referanser
http://www.nsr-org.no/moerketall/
http://www.digi.no/artikler/kolossale-morketa[...]

Symantec varsler stadig økning i utnyttelse av dårlig sikrede IoT-enheter.

Symantec uttrykker bekymring over det stadig økende omfanget av malware som spesifikt er rettet mot IoT-enheter. Selskapet observerer at målet til angriper ofte er å innlemme enheten inn i et botnet, til bruk for DDoS og andre typer kordinerte angrep.
Referanser
http://www.symantec.com/connect/blogs/iot-dev[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.