Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Friday, 30 September 2016

2016.09.30 - Nyhetsbrev

1500 norske kredittkort til salgs på nett. IOS 0-dagssårbarheter kjøpes for 1,5 million dollar. Medlem av Syrian Electronic Army sier seg skyldig.

1500 norske kredittkort til salgs på nett

FireEye har publisert en rapport om aktøren Vendetta Brothers som videreselger stjålne kredittkort på nett. De stjålne kredittkortene skal stamme fra blant annet phishing og skimmere. På Vendetta-markedsplassen skal det for tiden være over 1500 norske kredittkort til salgs.
Referanser
http://www.securityweek.com/vendetta-brothers[...]
https://www.fireeye.com/content/dam/fireeye-w[...]

IOS 0-dagssårbarheter kjøpes for 1,5 million dollar

Selskapet Zerodium annonserer nå at de er villige til å kjøpe informasjon om fungerende angrep mot fullt patchede sårbarheter til IOS for 1.5 millioner USD. Selskapet selger disse sårbarhetene videre til aktører som ønsker å utnytte dem. Prisen Google og Apple er villige til å betale for å få sårbarhetene rapportert til seg ligger på en brøkdel av dette nivået.
Referanser
http://arstechnica.com/security/2016/09/1-5-m[...]
https://threatpost.com/zerodium-triples-its-i[...]

Medlem av Syrian Electronic Army sier seg skyldig

Peter “Pierre” Romar har vært medlem av den tidligere svært aktive hacker-gruppen SIA - Syrian Electronic Army. Han har nå sagt seg skyldig i hacking og utpressing i en amerikansk domstol. To andre medlemmer av gruppen er også tiltalt, men de oppholder seg sannsynligvis i Syria.
Referanser
http://www.securityweek.com/syrian-electronic[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.