Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Monday, 3 October 2016

2016.10.03 - Nyhetsbrev

Kildekode til IOT-botnettet Mirai sluppet. PST får mer penger til kampen mot digital spionasje. Google har publisert oppdatering til Chrome.

Google gir ut oppdatering til Chrome

Google gir nå ut en ny oppdatering til Chrome for Windows, Mac og Linux. Oppdateringen fikser 3 svakheter i nettleseren. En av disse svakhetene gjør det mulig for angripere å ta over systemet.
Referanser
https://googlechromereleases.blogspot.no/2016[...]

Kildekode til IOT botnet Mirai sluppet

Kildekoden til IOT-botnettet Mirai har blitt sluppet. Dette er botnettet som Brian Krebs mener ble benyttet under de kraftige DDOS-angrepene mot krebsonsecurity.com. Brukeren som publiserte kildekoden skrev at han ved hjelp av telnet med standard brukernavn og passord alene fikk kontroll over 380 000 IOT-enheter.
Referanser
https://krebsonsecurity.com/2016/10/source-co[...]

PST får mer penger til kampen mot digital spionasje

PST er blitt bevilget 7 millioner kroner for å styrke kampen mot digital spionasje. Grunnen er at PST ser at digital spionasje er et økende problem.
Referanser
http://www.p4.no/nyheter/pst-far-mer-til-digi[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.