Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Wednesday, 5 October 2016

2016.10.05 - Nyhetsbrev

Blogg-innlegg om tjenesten Nettvern Bedrift. Android Security Bulletin for oktober 2016. Svakhet oppdaget i Samsung Knox. Norsis har publisert rapport om den norske informasjonssikkerhetskulturen. Reuters: Yahoo overvåket all e-post til sine brukere.

Blogg-innlegg om tjenesten Nettvern Bedrift

En ansatt ved Telenor SOC har skrevet et innlegg på Telenor-bloggen "Jobb Smartere". Her beskrives tjenesten "Nettvern Bedrift", som vil gi en bedrift beskyttelse mot dataangrep ved hjelp av et DNS-filter. TSOC bidrar til tjenesten ved å legge inn trussel-data.
Referanser
http://jobbsmartere.no/2016/10/nettvern-bedri[...]

Android Security Bulletin for oktober 2016

Android har kommet med sin Security Bulletin for oktober, hvor de fikser 5 kritiske sårbarheter, 29 kategorisert som høy og 13 som moderat. Google Nexus-enheter blir automatisk oppdatert snarlig, og fiksene er også tilgjengelig for alle partnerne.
Referanser
http://source.android.com/security/bulletin/2[...]

Svakhet oppdaget i Samsung Knox

Samsung utstyrer sine mobiltelefoner med Samsung Knox for å gjøre de enda mer sikre enn vanlig Android. Men i juni ble det oppdaget tre svakheter i dette systemet. De vil kunne gi en angriper full tilgang til telefon og annen data som skulle vært hemmeligholdt. Nå er både en white paper og PoC sluppet. Samsung har siden fikset svakhetene.
Referanser
http://www.wired.co.uk/article/samsung-knox-s[...]

Norsis rapport om den norske informasjonssikkerhetskulturen

Norsis har publisert en rapport om den norske informasjonssikkerhetskulturen. Rapporten har også fått en del oppmerksomhet i utlandet.
Referanser
https://norsis.no/den-norske-informasjonssikk[...]
https://norsis.no/wp-content/uploads/2016/09/[...]

Reuters: Yahoo overvåket all e-post til sine brukere

Selskapet Yahoo skal ha overvåket all e-post for sine brukere på oppdrag fra amerikansk etterrettningstjeneste eller FBI. Det er usikkert hva det har blitt søkt etter, og om Yahoo har overlevert noe. Yahoo selv har vært knappe med kommentarer, men har sagt at de følger amerikansk lov. Artikkelen har ikke mange detaljer og det er uklart hva som faktisk har skjedd.
Referanser
http://www.digi.no/artikler/kilder-yahoo-mass[...]
http://www.reuters.com/article/us-yahoo-nsa-e[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.