Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Wednesday, 12 October 2016

2016.10.12 - Nyhetsbrev

Microsoft og Adobe har gitt ut sine månedlige oppdateringer. Et atomkraftverk skal ha fått problemer etter hackerangrep.

Atomkraftverk fikk problemer etter hackerangrep

Dette skal ha skjedd for to til tre år siden i følge sjef for IAEA (International Atomic Energy Agency) Yukiya Amano. Angrepet skal ikke ha ført til at atomkraftverket måtte stenge, men det skal skapt forstyrrelser uten at han var villig til å avsløre flere detaljer. Han nevner også at denne typen angrep mot atomkraftverkindustrien må tas veldig alvorlig.
Referanser
http://www.reuters.com/article/us-nuclear-cyb[...]

Adobe ute med månedlige sikkerhetsoppdateringer

Adobe retter totalt 81 svakheter denne måneden i produktene Acrobat, Reader og Flash der flere av disse var alvorlige.
Anbefaling
Oppdater til siste versjon så fort som mulig.
Referanser
https://helpx.adobe.com/security/products/acr[...]

Microsoft fikser fem aktivt utnyttede zero day svakheter i sin månedlige oppdatering

Denne månedens oppdateringspakke fra Microsoft retter hele 11 svakheter som kan føre til ekstern kode eksekvering. Fem av disse skal ha blitt aktivt utnyttet. To av svakhetene som rettes er i Edge og Internet Explorer der Microsoft også har rettet en svakhet i Adobe Flash Player plugin for begge nettleserne. Ellers var det også kritiske svakheter i Windows Video control, Office pakken og i Microsoft Windows Graphics Component der sistnevnte hadde hele åtte svakheter. Microsoft Windows Graphics Component brukes av blant annet Skype, Office, Silverlight og Lync.
Anbefaling
Installer siste oppdateringer fra Microsoft.
Referanser
https://threatpost.com/microsoft-patches-five[...]
https://technet.microsoft.com/en-us/library/s[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.