Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Tuesday, 25 October 2016

2016.10.25 - Nyhetsbrev

Firma kaller tilbake webkameraer bak DDoS-angrep i USA. Apple oppdaterer flere av sine produkter. Windows-malware lager falsk blåskjerm.

Firma kaller tilbake webkameraer bak DDoS-angrep i USA

Hackede webkameraer fra firmaet Xiongmai deltok i det store DDoS-angrepet mot tjenesten Dyn i helgen. Angrepet lot seg gjennomføre fordi kameraene er leverert med standard brukernavn og passord. Firmaet har nå tilbakekalt kameraene sine i USA.
Referanser
http://www.bbc.com/news/technology-37750798

Apple oppdaterer flere av sine produkter

Apple har sluppet oppdateringer til iOS, Safari, MacOS og tvOS etter at svakheter ble gjort kjent. En kritisk svakhet går igjen i oppdateringene for alle enhetene: den kan kompromitteres ved å se på et spesielt utformet JPEG-bilde. Det er også mange andre alvorlige svakheter. Vi anbefaler at du oppdaterer.
Referanser
https://support.apple.com/en-us/HT201222

Windows-malware lager falsk blåskjerm

Microsoft melder om malware som lager en falsk blåskjerm for å simulere at PCen har krasjet. Offeret blir så lurt til å ringe et support-nummer for å få hjelp. Etter å ha ringt nummeret blir offeret typisk lurt til å betale penger med kredittkort for å få fikset PCen igjen.
Referanser
https://threatpost.com/fake-microsoft-install[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.