Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Friday, 25 November 2016

2016.11.25 - Nyhetsbrev

Google advarer journalister og professorer om mulig tyveri av passord. Forbrytere angriper minibanker med jackpot-angrep.

Google advarer journalister og professorer

Journalister og professorer i USA mottar varsler fra Google om at statstøttede hackere kan ha forsøkt å stjele deres passord. Disse personene skal ha blitt utsatt for det som ser ut som målrettede angrep. Google anbefaler disse å skru på to-faktor-autentisering for å øke sikkerheten.
Referanser
http://www.digi.no/artikler/google-advarer-jo[...]

Forbrytere stjeler penger ved å hacke minibanker

En ny trend er å tømme minibanker ved et såkalt jackpot-angrep. Angriperne kommer seg først inn i bankens interne nettverk, gjerne ved hjelp av phishing-angrep. De får så tilgang til bankens minibanker og installerer sin egen programvare. De instruerer så minibanken om å betal ut alle penger på et spesielt tidspunkt og står klar til å hente pengene. Sist måned ble dette gjort i Taiwan og Thailand. Også banker i 12 europeiske land er rammet det siste året.
Referanser
http://securityaffairs.co/wordpress/53758/cyb[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.