Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Monday, 28 November 2016

2016.11.28 - Nyhetsbrev

Malware utnytter sikkerhetshull i Facebook og LinkedIn. T-banen i San Fransisco rammet av ransomware.

Malware utnytter sikkerhetshull i Facebook og LinkedIn

Det Israel-baserte sikkerhetsfirmaet Checkpoint melder om malware som benytter et sikkerhetshull i Facebook og LinkedIn for å spre seg. Brukere blir lurt til å tro at de trykker på et bilde, men i virkeligheten er det en ondsinnet .hta-fil som blir lastet ned. Dersom brukeren prøver å åpne filen, vil maskinen bli infisert med ransomware.
Referanser
http://arstechnica.com/security/2016/11/locky[...]
http://blog.checkpoint.com/2016/11/24/imagega[...]

T-banen i San Fransisco rammet av ransomware

Etaten som har ansvaret for driften av blant annet metroen i San Francisco, San Francisco Municipal Transportation Agency (SFMTA), ble fredag i forrige uke utsatt for et omfattende angrep med utpressingsvare (ransomware). Systemet for billetsalg ble blant annet rammet, og etter hvert ble det gratis å bruke t-banen. Utpresserne krever 100 Bitcoins for å låse opp igjen de krypterte PCene.
Referanser
http://www.digi.no/artikler/t-baneoperator-ra[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.