Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Friday, 2 December 2016

2016.12.02 - Nyhetsbrev

Plattform for distribusjon og hosting av malware tatt ned. Saudi Arabia angrepet med destruktiv malware. Russland raser mot Norge etter at Anundsen utleverer russer til USA. Google har gitt ut Chrome versjon 55.

Plattform for distribusjon og hosting av malware tatt ned

Etter fire års etterforskning, har et malware-distribusjons-nettverk kalt Avalanche blitt tatt ned. Nettverket har vært involvert i spredning av 17 malware-familier og mange phishing-angrep. Myndighetene i over 30 land har vært involvert i etterforskningen. 30. november ble fem bakmenn arrestert, 39 servere beslaglagt og over 800.000 domener beslaglagt.
Referanser
http://arstechnica.com/security/2016/12/legal[...]
http://blog.shadowserver.org/2016/12/01/avalanche/
https://www.europol.europa.eu/newsroom/news/%[...]

Saudi Arabia angrepet med destruktiv malware

I løpet av de siste ukene har det vært flere angrep mot firmaer og det offentlige i Saudi Arabia. Luftfartsmyndighetene og flere oljeselskaper er blant ofrene. Angrepene er utført med en malware kalt "Shamoon", som også ble brukt mot Saudi Arabia i 2012. Shamoon overskriver hele harddisken på rammede servere og PCer og kan lamme rammede selskaper over lengre tid.
Referanser
https://www.bloomberg.com/news/articles/2016-[...]

Russland raser mot Norge etter at Anundsen utleverer russer til USA

Regjeringen vil utlevere en russisk dataekspert til USA, mistenkt for datakriminalitet. Nå reagerer russiske myndigheter kraftig. Dataeksperten jobbet i et norsk selskap, men ble i 2014 pågrepet av Kripos mistenkt for å selge eller utvikle malwaren Citadel. Han har siden sittet i varetekt, og norske myndigheter har nå besluttet at han kan utleveres til USA.
Referanser
http://www.aftenposten.no/verden/Russland-ras[...]

Google har gitt ut Chrome versjon 55

Den nye versjonen utbedrer 36 sikkerhetssvakheter. Den nye versjonen gjør også HTML-5 standard-valg for mange kjente nettsider som Facebook, YouTube, Yahoo osv. Dersom en side fortsatt krever Flash, må oppstart av Flash godkjennes av brukeren for hver enkelt side.
Referanser
https://googlechromereleases.blogspot.no/2016[...]
http://itavisen.no/2016/12/02/last-ned-chrome[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.