Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Friday, 9 December 2016

2016.12.09 - Nyhetsbrev

Falsk e-post med Posten som avsender sendes ut i stort omfang til mottakere i Norge. Innholdet er i realiteten skadevare som krypterer filer på mottakers harddisk. Tysk sikkerhetstjeneste advarer mot russisk propaganda og cyberangrep

Svindel-e-post med Posten som avsender leder til utpressingsvirus

E-postmottakere over hele norge mottar for tiden falske henvendelser med Posten Norge som avsender og beskjed om å skrive ut adresselap for henting av utsendt pakke. Lenken i e-posten leder i realiteten til skadevaren TorrentLocker, som krypterer filer på mottakers PC og krever løsepenger for å utlevere nøkkelen. Mange nordmenn har handlet på nett i forbindelse med Black Friday og julehandel, og Posten selv har måttet oppfordre folk til å skynde seg og hente pakker fordi utleveringssteder er overfylte.
Referanser
http://www.vg.no/nyheter/innenriks/postens-lo[...]
http://www.nettavisen.no/nyheter/svindel-epos[...]

Tysk sikkerhetstjeneste advarer mot russisk propaganda og cyber-angrep

Den tyske sikkerhetstjenesten BfV advarer mot russisk propaganda og cyber-angrep. Det rapporteres sterk økning i propagandakampanjer og dessinformasjon med destabilisering av det tyske samfunnet som formål. Det er også observert økning i målrettede angrep mot politiske partier. Grupperingen APT28, også kjent som FancyBear, Strontium eller Sofacy, er en av aktørene som skal stå bak angrepene.
Referanser
http://in.reuters.com/article/germany-russia-[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.