Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Tuesday, 13 December 2016

2016.12.13 - Nyhetsbrev

Sikkerhetsoppdatering til McAfee VSEL, nytt utpressingsvirus gir offeret mulighet til å spre viruset videre i stedet for å betale, Apple fikser 12 sårbarheter i ny oppdatering, svakhet i Netgear-rutere, og utsending av falske henvendelser med Telenor som avsender.

Intel med sikkerhetsoppdateringer til VirusScan Enterprise for Linux

Intel har sluppet oppdatering til McAfee VirusScan Enterprise for Linux som retter 10 svakheter. Alvorlighetsgraden for 4 av svakhetene er rangert som høy. Dette gjelder for programvareversjon VSEL 2.0.3 og tidligere.
Referanser
https://kc.mcafee.com/corporate/index?page=co[...]

Nytt utpressingsvirus gir mulighet for å infisere andre

De fleste utpressingsvirusene ber om penger for dekryptere filene som den har kryptert når den blir installert på systemet. MalwareHunterTeam har funnet et nytt virus som gir deg to muligheter om du blir infisert. Enten betaler du penger, eller så kan du få to andre brukere infisert ved å gi dem en link.

Den sistnevnte muligheten er ny, og utpressingsviruset sier videre at om to brukere blir infisert og betaler utpressingspengene som de blir spurt om, vil du få en gratis dekrypteringsnøkkel.

I tillegg til dette vil viruset også sjekke hvor mange ganger du har tastet inn feil nøkkel. Om du taster inn feil nøkkel flere enn 4 ganger vil viruset starte å slette filer.

Da MalwareHunterTeam fant viruset var det fortsatt under utvikling, og det er fortsatt ikke brukt i angrep.
Referanser
https://www.bleepingcomputer.com/news/securit[...]

Apple fikser 12 sårbarheter i ny oppdatering

Apple har gitt ut en sikkerhetsoppdatering for iOS 10 som tar for seg 12 sårbarheter. Den viktigste sårbarheten som ble fikset kunne ført til eksekvering av kode ved utnyttelse av en svakhet i Safari og Apple sin egen epost-tjener.
Referanser
https://threatpost.com/apple-fixes-12-vulnera[...]
https://support.apple.com/en-us/HT201222

Sikkerhetshull funnet hos en rekke Netgear-rutere

Det er oppdaget et sikkerhetshull i en rekke av Netgear sine rutere. Ved å lure brukeren til å besøke en bestemt nettside, vil angriperen kunne oppnå root-rettigheter på ruteren. Sårbarheten skal være svært enkel å utnytte. Brukere som har mulighet, anbefales å bytte ut de utsatte enhetene inntil videre.
Referanser
http://www.kb.cert.org/vuls/id/582384

Kredittkort-phishing med Telenor som avsender

Det går i dag ut falske henvendelser med Telenor som avsender og beskjed om å oppdatere utløpt kredittkort. Meldingen sendes ikke ut av Telenor, men er i realiteten et forsøk på å lure deg til å gi kredittkortdataene dine til svindlere. Vi gjør det vi kan for å begrense spredningen av mailene og ta ned de falske websidene.
Referanser
https://nb-no.facebook.com/TelenorSOC/posts/1[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.