Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Thursday, 22 December 2016

2016.12.22 - Nyhetsbrev

Bakdør tilknyttet aktøren Fancy Bear oppdaget i Android-programvare benyttet av ukrainsk artilleri. EU-domstolen legger strenge føringer for generell lagring av borgeres kommunikasjons- og lokasjonsdata.

Fancy Bear sporer ukrainske artillerienheter via Android-trojaner

Den russiske grupperingen Fancy Bear - også kjent som Sofacy, APT28 eller Operation Pawn Storm - har utviklet en trojaner for militær bruk iflg en rapport fra Crowdstrike.

En offiser i det Ukrainske artilleriet har utviklet en Android-app for å gjøre beregninger i forbindelse med artilleribeskytning. Crowstrike har nå oppdaget en trojansk utgave av denne applikasjonen som inneholder bakdøren X-Agent. Appen med trojaneren ble distribuert i ukrainske militær-forum på nettet mellom 2014 og 2016. Militære enheter som har benyttet den trojaniserte appen har antagelig kontinuerlig rapportert sine posisjoner til fienden.
Referanser
https://www.crowdstrike.com/blog/danger-close[...]

EU-domstolen legger klare begrensninger på generell lagring av kommunikasjonsdata

EU-domstolen avsa i går en dom som legger strenge føringer for lagring av borgeres kommunikasjons- og lokasjonsdata på generelt grunnlag. Lagring kan kun skje når det må anses som strengt nødvendig for å bekjempe alvorlig kriminalitet og innsyn kan kun gis når det foreligger kjennelse fra domstol eller annen uavhengig myndighet.

Dommen vil trolig få følger både for Storbritannias vedtatte "Snoopers Charter" og Norges foreslåtte "Digitale grenseforsvar"
Referanser
http://www.zdnet.com/article/mass-internet-su[...]
https://www.personvernbloggen.no/2016/12/21/e[...]
http://curia.europa.eu/jcms/upload/docs/appli[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.