Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Friday, 30 December 2016

2016.12.30 - Nyhetsbrev

Obama-administrasjonen utviser russiske diplomater etter valg-hacking.

Obama-administrasjonen utviser russiske diplomater etter valg-hacking

35 russiske diplomater må forlate Washington og San Francisco innen 72 timer på grunn av hacking under den amerikanske valgkampen og trakassering av amerikanske diplomater i Moskva. Obama innfører også sanksjoner mot etterretningsorganisasjonene FSB og GRU og firmaer som understøtter GRU. Flere enkeltpersoner blir også underlagt sanksjoner. USA gjenntar at hacker-angrepene mot det demokratiske partiet og andre under valgkampen må ha blitt godkjent høyt oppe i det russiske statsapparatet. Russland avviser anklagene.
FBI og DHS har også sluppet et teknisk dokument der de beskriver angrepene samt tiltak for å motvirke lignende angrep i framtiden.
Referanser
https://www.nrk.no/urix/usa-kaster-ut-russisk[...]
http://bigstory.ap.org/article/9ccb9a5ab1394a[...]
http://www.mid.ru/en/foreign_policy/news/-/as[...]
https://www.us-cert.gov/sites/default/files/p[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.