Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Monday, 2 January 2017

2017.01.02 - Nyhetsbrev

Kritisk gjennomgang av Grizzly Steppe rapport av Robert M. Lee. Kompromittert amerikansk kraftselskap melder at styringssystemer ikke var berørt av hendelsen.

Kompromittert amerikansk kraftselskap melder at kraftnettet ikke er berørt

Et amerikansk kraftselskap, som skal ha vært hacket, har publisert en uttalelse vedrørende alvorligheten ved hendelsen. De melder at de ikke har noen indikasjoner som tyder på at kundedata, eller at kraftnettet er blitt kompromittert. Washington Post publiserte tidligere en artikkel der det ble påstått at hackerne i forbindelse med hendelsen hadde fått tilgang til styringssystemer for kraftforsyningen. De har nå trukket tilbake disse påstandene.
Referanser
https://www.washingtonpost.com/world/national[...]
https://www.burlingtonelectric.com/news/3910/[...]

Kritisk gjennomgang av Grizzly Steppe-rapport

FBI og DHS slapp like før nyttår en rapport med informasjon om hacking gjennomført av russiske etterretningsorganisasjoner mot USA. Robert M. Lee har foretatt en kritisk gjennomgang av rapporten. Mye tyder på at rapporten er satt sammen av ulike deler som er skrevet av forskjellige team, og hele rapporten er usammenhengende og leverer dårlig på dens uttalte mål.
Referanser
http://www.robertmlee.org/critiques-of-the-dh[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.