Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Friday, 13 January 2017

2017.01.13 - Nyhetsbrev

Wordpress gir ut ny oppdatering. Innbrudd hos sikkerhetsselskapet Cellebrite. Hackergruppen Shadow Brokers gir seg.

Wordpress gir ut ny oppdatering

WordPress har gitt ut en ny oppdatering, versjon 4.7.1. Denne oppdateringen fikser 8 svakheter, blant annet en svakhet i PHPMailer.

WordPress anbefaler å oppdatere så fort som mulig.
Referanser
https://wordpress.org/news/2017/01/wordpress-[...]

Innbrudd hos sikkerhetsselskapet Cellebrite

Cellebrite er et israelsk sikkerhetsfirma som utvikler programvare for å gjøre forensics av mobiltelefoner. Noen har hacket seg inn i et system for kunde-support som tilhører firmaet. De har deretter lekket 900GB med data. Dataene inneholder brukernavn, passord, support-henvendelser osv. Firmaet har kunder i mange land.
Referanser
http://www.digi.no/artikler/lekket-900-gigaby[...]
http://motherboard.vice.com/read/hacker-steal[...]
http://www.cellebrite.com/Mobile-Forensics/Ne[...]

Hackergruppen Shadow Brokers gir seg

Hackergruppen som kaller seg Shadow Brokers har tidligere sluppet verktøy for datainnbrudd som sannsynligvis stammer fra NSA. I ettertid har gruppen prøvd å selge flere verktøy ved å auksjonere dem til salg for bitcoins. Etter liten interesse gir de nå opp å få solgt dem, og sier de skal slette alle spor etter seg selv. Som en avskjedsgave har de sluppet et arkiv med 61 Windows-programmer, som mange nå jobber med å analysere. Mange mistenker at det er Russland som står bak Shadow Brokers.
Referanser
http://arstechnica.com/security/2017/01/nsa-l[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.