Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Monday, 16 January 2017

2017.01.16 - Nyhetsbrev

Open Whisper Systems forsvarer Whatsapp mot anklager om bakdør i tjenesten. Europa frykter russisk hacking.

Open Whisper Systems forsvarer Whatsapp mot anklager om bakdør i tjenesten

The Guardian siterer en sikkerhetsforsker som hevder implementasjonen av WhatsApp gjør den sårbar for avlytting. Open Whisper Systems (gruppen bak sikkerhetsprotokollen i Signal og Whatsapp) forklarer på deres blogg hvorfor dette ikke er tilfelle.

Saken gjelder hvordan WhatsApp Håndterer nøkkelbytte hos en av partene i en samtale. For å bedre sikkerheten ytterligere ved nøkkelbytter, anbefales det å slå på "Security notifications" under innstillinger i appen.
Referanser
https://www.engadget.com/2017/01/14/open-whis[...]
https://whispersystems.org/blog/there-is-no-w[...]

Europa frykter russisk hacking

VG har en artikkel om russisk hacking og deres påvirkning av valgutfallet i USA. De viser til rapporten fra amerikansk etterretning, der det advares om at Russland kan komme til å gripe inn i valgkampene til flere av USAs allierte i Europa. Nasjonal sikkerhetsmyndighet (NSM) mener at også Norge og alle som har en rolle ved Stortingsvalget i 2017 må være klar over denne trusselen.
Referanser
http://www.vg.no/nyheter/utenriks/europa-fryk[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.