Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Thursday, 19 January 2017

2017.01.19 - Nyhetsbrev

Malware utnytter Google sine tjenester for kommunikasjon. KrebsOnSecurity med artikkel om hvem som står bak Mirai-botnettet.

Malware utnytter Google sine tjenester for kommunikasjon

Den cyberkiminele gruppen "Carbanak" stå bak en type malware som utnytter Google sine tjenester for såkalt command-and-control kommunikasjon. Malwaren bruker disse tjenestene til å sende kommandoer til den infiserte klienten. Ved å bruke Google sine tjenester for kommunikasjon, blir det vanskeligere å oppdage angrepet, ettersom disse tjenestene som regel anses å være legitime.
Referanser
https://blogs.forcepoint.com/security-labs/ca[...]

Brian Krebs avslører hvem han tror står bak Mirai-botnettet

22 september 2016 ble websiden krebsonsecurity.com tatt av nettet i 4 dager etter et DDoS-angrep fra Mirai-botnettet. Andre større aktører som Dyn ble også angrepet av via Mirai. Botnettet er for det meste bygget opp av overvåkingskameraer og DVR-enheter. Etter lengre tids analyse og etterforskning, slipper nå KrebsOnSecurity en artikkel om hvem de mener står bak brukeren Anna-Senpai som skal stå bak angrepet.
Referanser
https://krebsonsecurity.com/2017/01/who-is-an[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.