Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Monday, 6 February 2017

2017.02.06 - Nyhetsbrev

E-tjenesten har sluppet sin årlige trusselvurdering: Fokus. En hacker har tatt ned 20% av netttedene på The Dark Web.

E-tjenesten har sluppet sin årlige trusselvurdering: Fokus

E-tjenesten har sluppet sin årlige trusselvurdering: Fokus 2017. For det digitale domenet oppsummerer E-tjenesten tilstanden på denne måten: "Truslene mot det digitale rom er økende. Vi kan forvente omfattende etterretningsoperasjoner mot Norge i året som kommer. Russland gjennomførte omfattende digitale operasjoner for å påvirke valgkampen i USA, og en kan ikke se bort ifra at fremmede makter også kan forsøke å påvirke valget på ulike måter her i Norge og andre steder i Europa i 2017."
Referanser
https://forsvaret.no/fokus
http://www.aftenposten.no/norge/Slik-jobber-R[...]

En hacker har tatt ned 20% av netttedene på The Dark Web

En hacker har kompromittert tjenesten Freedom Hosting II på The Dark Web, altså det lukkede nettet som er basert på TOR (The Onion Router). Hackeren har også lastet ned data fra de rundt 10.000 nettstedene og sluppet disse offentlig. Motherboard har en artikkel med mer detaljer rundt hvordan angrepet ble gjort.
Referanser
http://www.theverge.com/2017/2/3/14497992/fre[...]
https://motherboard.vice.com/en_us/article/ta[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.