Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Tuesday, 7 February 2017

2017.02.07 - Nyhetsbrev

Falske Telenor-fakturaer leder til løsepengevirus. NRK: Nødnettet ble driftet fra India. 76 iOS-apper fra App Store sikrer data dårlig under transport. Android Security Bulletin februar 2017. TV-leverandøren Vizio kartla kundenes TV-vaner

Falske Telenor-fakturaer leder til løsepengevirus

Det går for tiden ut phishingmail til brukere over hele Norge med instruks om å betale en angivelig mobilfaktura. Mailen er profesjonelt utformet og lenkene fører til nedlasting av løsepengeviruset Torrentlocker. Telenor sender ikke ut mobilfakturaer på denne måten, og mottakere oppfordres til å slette mailen eller rapportere den som spam via mailklient. I Telenor gjør vi det vi kan for å begrense skadevirkningene for våre kunder.
Referanser
http://www.dinside.no/okonomi/telenor-advarer[...]
https://nb-no.facebook.com/TelenorSOC/

NRK: Nødnettet ble driftet fra India

I følge NRK skal Nødnettet i lengre tid ha vært driftet fra India, av indiske IT-arbeidere som ikke er sikkerhetsklarert. NRK mener at den uautoriserte og ulovlige tilgangen har pågått over tid. Broadnet forklarer at det dreier seg om en underleverandør som fikk feil tilganger.
Referanser
https://www.nrk.no/norge/driftet-nodnettet-ul[...]

76 iOS-apper fra App Store sikrer data dårlig under transport

75 populære apper i iOS App Store sikrer dataene sine dårlig under transport. Ved hjelp av en MITM (Man In The Middle)-proxy og et falskt sertifikat, kan dataene dekrypteres. Dette er en gammel og kjent svakhet, men det er dessverre mange som fortsatt ikke har utbedret dette. Appene det er snakk om har blitt lastet ned over 18 millioner ganger.
Referanser
https://arstechnica.com/security/2017/02/doze[...]
http://itavisen.no/2017/02/07/alvorlig-svakhe[...]

Android Security Bulletin februar 2017

Google har annonsert sikkerhetsoppdatering til Android for februar. En av sårbarhetene som rettes gir mulighet for kjøring av kode via mediefiler levert via web, e-post eller MMS.
Referanser
https://source.android.com/security/bulletin/[...]

TV-leverandøren Vizio kartla kundenes TV-vaner

TV-produsenten Vizio i USA har detaljert kartlag hva kundene deres har sett på TV. Dette har blitt gjort ved å analysere selve bildet på TVen og skal ha fungert uansett kilde til bildet på skjermen. Dataene som ble samlet inn ble solgt videre til annonsører. TV-produsenten Vizio har nå inngått et forlik med Federal Trade Commission (FTC) på 2,2 millioner dollar.
Referanser
https://www.ftc.gov/news-events/blogs/busines[...]
http://itavisen.no/2017/02/07/produsent-spore[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.