Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Tuesday, 14 February 2017

2017.02.14 - Nyhetsbrev

Trusselaktøren Lazarus knyttes til vannhullsangrep mot flere titalls banker. Forskere har utarbeidet en metode for å fingerprinte og tracke ulike nettlesere på samme maskin.

Sporing av webbrukere på tvers av nettlesere

Forskere har funnet en måte å fingerprinte og korrelere ulike nettlesere på samme maskin med over 99% sikkerhet. Det vil si at brukere av samme maskin vil kunne trackes på nett til tross for at nettlesere byttes, reinstalleres eller lignende.
Referanser
https://arstechnica.com/security/2017/02/now-[...]
http://yinzhicao.org/TrackingFree/crossbrowse[...]

Mange titalls banker rammet av vannhull-angrep

En ny bølge av skadevare skal være rettet spesifikt mot bank- og telecomsektoren i 31 land iflg Symantec. Skadevaren knyttes til grupperingen Lazarus, som tidligere har vært knyttet til angrep mot finans og myndigheter i Asia. I Polen ble flere banker infisert av skadevare etter å ha besøkt nettsidene til det polske finanstilsyet, som angriperne hadde klart å kompromittere.
Referanser
https://www.digi.no/artikler/mange-titalls-ba[...]
https://www.symantec.com/connect/blogs/attack[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.