Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Wednesday, 22 February 2017

2017.02.22 - Nyhetsbrev

Norske domstoler rammet av virus. Hackergruppe angriper russiske bedrifter som bruker populært regnskapsprogram.

Norske domstoler rammet av virus

Digi.no melder om at flere norske domstoler har i løpet av tirsdagen blitt rammet av et epostvirus. Det kommer ikke frem hvilke type virus det er snakk om, men at det skal kun skal være de interne fellesområdene som er rammet. Det meldes også om at viruset ikke skal ha rammet saksbehandlingssystemet eller saksavviklingen til domstolene, så dette vil ikke merkes av publikum.

Fellesområdene er tatt ned for å hindre videre spredning og det er iverksatt rensing av de infiserte systemene.
Referanser
https://www.digi.no/artikler/norske-domstoler[...]

Hackergruppe angriper russiske bedrifter som bruker 1C: Enterprise 8

WeLiveSecurity har publisert en artikkel om en hackergruppe som angriper Russiske bedrifter ved å finne ut om bedriften bruker et populært regnskapsprogram kalt "1C: Enterprise 8". I så fall kan de hente ut en midlertidig fil med navnet "1c_to_kl.txt" som inneholder informasjon om betalingsoverføringer. Angriperne kan utnytte denne ved å blant annet endre mottaker-konto.
Referanser
http://www.welivesecurity.com/2017/02/21/rtm-[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.