Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Thursday, 23 February 2017

2017.02.23 - Nyhetsbrev

Microsoft kommer med en hasteoppdatering til Adobe Flash Player og det er funnet en ny type ransomware som angriper Mac-brukere.

Microsoft med hasteoppdatering til tross for planlagt utsettelse

Microsoft annonserte denne uken at de utsetter deres månedlige sikkerhetsoppdatering frem til midten av mars. Til tross for dette har de nå rullet ut en oppdatering av Adobe Flash Player for en rekke av deres operativsystemer. Den rettede feilen kan potensielt føre til fjerneksekvering av fiendtlig kode, og det anbefales derfor å oppdatere snarest.
Referanser
https://technet.microsoft.com/en-us/library/s[...]
http://www.theverge.com/2017/2/22/14696358/mi[...]

Ny ransomware angriper Mac-brukere

En ny type ransomware rettet mot Mac-brukere, distribuert via BitTorrent, er forkledd som "patcher" til for eks Adobe Premiere og MS Office. Det viser seg at selv om man betaler summen angriperen ber om, er det ingen mulighet for at angriperen å gå inn på maskinen og dekryptere filene igjen. Offline backup er derfor anbefalt.
Referanser
http://www.welivesecurity.com/2017/02/22/new-[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.