Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Tuesday, 7 March 2017

2017.03.07 - Nyhetsbrev

Stor spam-operasjon avslørt. Ny destruktiv malware oppdaget. WordPress 4.7.3 fikser sikkerhetshull.

Stor spam-operasjon avslørt

MacKeeper Security Research Center, CSOOnline, og Spamhaus har sammen etterforsket og avslørt en større spam-operasjon. Spammerne har hatt dårlige rutiner for å passe på backupene sine, hvilket har ført til at disse har blitt tilgjengelige. Blant funnene er en liste på 1.4 milliarder e-postadresser, mange med detaljer som navn og adresse.
Referanser
https://mackeeper.com/blog/post/339-spammerga[...]

Ny destruktiv malware oppdaget

Kaspersky Labs har oppdaget en ny type destruktiv malware laget for å slette harddisker. Fra før av er malwaren Shamoon kjent for lignende adferd. Den nye malwaren har fått navnet Stonedrill og er mer avansert. Målene til Stonedrill er for det meste i Saudia Arabia, men også et europeisk oljeselskap er rammet.
Referanser
https://threatpost.com/destructive-stonedrill[...]
https://cdn.securelist.com/files/2017/03/Repo[...]

WordPress 4.7.3 fikser sikkerhetshull

WordPress har sluppet versjon 4.7.3. Dette er en sikkerhetsoppdatering som fikser seks svakheter. Flere av disse er forskjellige cross-site-scripting svakheter.
Referanser
https://wordpress.org/news/2017/03/wordpress-[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.