Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Thursday, 9 March 2017

2017.03.09 - Nyhetsbrev

Apache gir ut oppdatering til Struts 2. Apple har patchet svakheter avslørt i WikiLeaks CIA-avsløring. Artikkel om CryptoLocker og en undersøkelse rundt oppdagelse av 0-dags svakheter. Hva skjuler seg i siste CIA lekasjen fra WikiLeaks? The Register har gjennomgått over 8000 dokumenter som ble frigitt.

Apache gir ut oppdatering til Struts 2

Apache har gitt ut en oppdatering til Struts 2 som skal fikse en svakhet som gjorde det mulig for angripere å eksekvere kode på systemet. Svakheten er allerede under aktiv utnyttelse!
Referanser
https://cwiki.apache.org/confluence/display/W[...]
http://blog.talosintelligence.com/2017/03/apa[...]

Apple har patchet mange av svakhetene i iOS fra CIA-dokumentene

Wikileaks ga på tirsdag kveld ut 8 761 dokumenter og filer som de hevder kom fra CIA sitt senter for Cyber Intelligence. I dokumentene er det beskrevet 14 svakheter i iOS, men det er ikke publisert exploit-kode.

Apple har kommet med en uttalelse om at mange av svakhetene som ble beskrevet i disse dokumentene allerede har blitt fikset i senere versjoner av iOS. I tillegg nevner de at de jobber med å fikse resterende svakheter. De nevner ikke noe om hvilke svakheter som er blitt fikset eller når man kan forvente en oppdatering for å fikse de resterende.
Referanser
http://www.theverge.com/2017/3/8/14851266/app[...]

Artikkel med analyse av CryptoLocker

Interessant artikkel med analyse av en CryptoLocker-kampanje lik den som har rammet Norge den siste tiden.
Referanser
http://blog.talosintelligence.com/2017/03/cry[...]

En studie om oppdagelse av 0-dags svakheter.

Rand Corporation har publisert en studie av 0-dags svakheter og exploitkode.
Referanser
https://motherboard.vice.com/en_us/article/ze[...]

Hva skjuler seg i siste CIA lekasjen fraWikiLeaks?

The Register har foretatt en gjennomgang og skrevet en oppsummering av over 8000 dokumenter sluppet av WikiLeaks på tirsdag som omhandler CIA.
Referanser
https://www.theregister.co.uk/2017/03/08/cia_[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.