Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Monday, 13 March 2017

2017.03.13 - Nyhetsbrev

Google har sluppet månedens oppdatering til Android. Forhåndsinstallert malware oppdaget i Android-enheter.

Google har sluppet månedens oppdatering til Android

Google har sluppet sin månedlige oppdatering til Android. Oppdateringen patcher 105 sårbarheter, deriblant 35 rangert som kritiske. Ni av de kritiske svakhetene finnes i media-serveren, altså systemet for å spille av media-filer. Oppdateringen patcher også 35 sårbarheter i Qualcomm-komponenter.
Referanser
https://source.android.com/security/bulletin/[...]

Forhåndsinstallert malware oppdaget i Android-enheter

Nylig oppdaget et større telekommunikasjonsselskap at 38 av deres Android-enheter var infisert av malware. Selv om dette ikke er uvanlig, var opphavet til infiseringen mer spesiell. De infiserte enhetene skal ha blitt levert med malwaren forhåndsinstallert. Enhetene skal ikke ha vært infisert ved utsending fra leverandøren, men blitt infisert et sted i forsyningskjeden. Denne typen hendelser skjer typisk med svært billige Android-enheter.
Referanser
http://blog.checkpoint.com/2017/03/10/preinst[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.