Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Thursday, 16 March 2017

2017.03.16 - Nyhetsbrev

USA har etterlyst fire personer etter hackingen av Yahoo i 2014. Checkpoint har funnet en svakheter i webutgaven og WhatsApp og Telegram.

Russiske FSB-ansatte koblet til Yahoo-hack og etterlyst av FBI

USA sitt justisdepartement kunngjorde onsdag at de skal ha koblet fire personer til hackingen av Yahoo tidlig 2014. To offiserer fra russisk sikkerhetstjeneste er blant de anklagede. Over 500 millioner Yahoo-kontoer ble berørt i den omtalte hackingen. Informasjonen som ble hentet ut ble blant annet ha brukt til å oppnå uautorisert tilgang til kontoer tilhørende russiske journalister og både russiske og amerikanske embetsmenn.
Referanser
http://edition.cnn.com/2017/03/14/politics/ju[...]
http://krebsonsecurity.com/2017/03/four-men-c[...]
https://www.justice.gov/opa/press-release/fil[...]

Svakhet i web-versjon av WhatsApp omgår endte-til-ende-krypteringen

Check Point har avdekket svakheter i WhatsApp og Telegram der deres ende-til-ende-kryptering kan omgås dersom appene blir brukt gjennom en nettleser. Dette kan føre til at angriperen kan få tilgang til alle meldinger, bilder, videoer og kontaktlisten til brukeren. Svakhetene er nå fikset. Problemene skyldes at nettlesere har en mye større angrepsflate enn en dedikert app, blant annet på grunn av muligheten for å kjøre JavaScript.
Referanser
https://www.wired.com/2017/03/whatsapp-hack-s[...]
https://www.digi.no/artikler/flere-hundre-mil[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.