Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Wednesday, 5 April 2017

2017.04.05 - Nyhetsbrev

Svakhet i WiFi-brikker fra Broadcom brukt i Android- og iOS-enheter. Google tetter flere kritiske sikkerhetshull i Android-oppdatering.

Google offentliggjør svakhet i WiFi-brikker fra Broadcom brukt i Android- og iOS-enheter

Googles Project Zero melder på sin blogg at de har funnet en svakhet i Broadcoms WiFi-brikker som blir brukt i Nexus-telefoner, flaggskipene til Samsung og alle iPhoner siden iPhone 4, samt mange rutere som bruker Broadcom-brikkene. Svakheten utnytter TDSL-standarden som kan kommunisere med andre enheter innen WiFi-rekkevidde uten å involvere operativsystemet eller rutere. Dette kan potensielt føre til at angriperen kan kjøre vilkårlig kode på enheten, få økte privilegier og bruke dette til å angripe selve operativsystemet. Apple har allerede kommet med en patch til iOS og Google har gjort det samme til Android, som Nexus- og Pixel-enheter vil motta.
Referanser
https://googleprojectzero.blogspot.no/2017/04[...]
https://www.digi.no/artikler/sikkerhetshull-i[...]

Google tetter flere kritiske sikkerhetshull i sikkerhetsoppdatering for Android

Google har i sin siste Android-sikkerhetsoppdatering rettet flere alvorlige sikkerhetshull. Den mest alvorlige feilen hører til media-håndteringen til systemet. Feilen lar en angriper eksternt eksekvere kode gjennom media-filer som kunne leveres via email, nettleser eller MMS. Det er også tettet flere kritiske hull i Broadcom sin Wifi-firmware, Qualcomm sin crypto-engine samt HTC sin touchscreen driver.
Anbefaling
Oppdater berørte systemer, for Nexus og Pixel telefoner er en OTA allerede sendt ut.
Referanser
http://source.android.com/security/bulletin/2[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.