Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Monday, 24 April 2017

2017.04.24 - Nyhetsbrev

Russisk hacker dømt til 27 år i fengsel. Det danske forsvaret utsatt for hackerangrep.

Russisk hacker dømt til 27 år i fengsel

En russisk mann ble nylig dømt til 27 år i fengsel, siktet for å ha utført en rekke hackerangrep. Angrepene skal ha forårsaket ødeleggelser til en verdi av rundt 169 millioner dollar. Saken fikk mye oppmerksomhet i media, ettersom mannen er sønn av det russiske parlamentsmedlemmet Valery Seleznev.
Referanser
https://arstechnica.com/tech-policy/2017/04/r[...]

Det danske forsvaret utsatt for hackerangrep

En fersk rapport utgitt av "Center for Cybersikkerhed", viser at en ressurssterk utenlandsk aktør har utført flere målrettede angrep mot danske myndighetspersoner mellom 2015 og 2016. Det er spesielt ansatte i det danske forsvaret som utgjør målgruppen for angrepene. De utførte angrepene består i hovedsak av phishing-kampanjer og bruteforce angrep. Rapporten beskriver det som meget sannsynlig at den russiske aktøren Fancy Bear står bak angrepene.
Referanser
http://ekstrabladet.dk/nyheder/samfund/ruslan[...]
https://fe-ddis.dk/cfcs/CFCSDocuments/Unders%[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.