Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Friday, 28 April 2017

2017.04.28 - Nyhetsbrev

Facebook vil bekjempe "informasjonsoperasjoner" ved bruk av maskinlæring. Russisk statlig teleselskap kapret finansiell Internett-trafikk.

Facebook vil bekjempe "informasjonsoperasjoner" ved bruk av maskinlæring

Facebook vil benytte maskinlæring for å identifisere falske konti brukt til å spre misledende informasjon og falske nyheter ment for å påvirke meninger i andre land. Dette gjelder større operasjoner, gjerne utført av stater.
Referanser
http://mobile.reuters.com/article/idUSKBN17T2G6

Russisk statlig teleselskap kapret finansiell Internett-trafikk

Et russisk statlig teleselskap sendte onsdag ut BGP (Border Gateway Protocol)-meldinger som har medført at Internet-trafikk til og fra en rekke finansielle institusjoner har gått gjennom deres nettverk. Trafikken kan deretter ha blitt overvåket eller manipulert. Blant de rammede firmaene er Mastercard, Visa og rundt 20 andre fra finans-bransjen. BGP-protokollen er dessverre dårlig sikret, og denne typen hendelse oppstår stadig.
Referanser
https://bgpmon.net/bgpstream-and-the-curious-[...]
https://arstechnica.com/security/2017/04/russ[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.