Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Monday, 8 May 2017

2017.05.08 - Nyhetsbrev

Det franske partiet "En marche!" utsatt for hackerangrep like før presidentvalget. Flere detaljer og patch relatert til svakhet i Intel sin AMT teknologi. Mozzila har gitt ut FireFox v53.0.2.

Det franske partiet "En marche!" utsatt for hackerangrep like før presidentvalget

Det franske partiet "En marche!" ledet av Emmanuel Macron har blitt utsatt for et hackerangrep kort tid før presidentvalget. Data som bje stjålet i angrepet inneholder informasjon fra e-postkontoer til en rekke av partiets medlemmer. Opp til 9GB data skal ha blitt delt på nettstedet PasteBin. Vitali Kremez, sikkerhetsanalytiker i Flashpoint, mener tegn tyder på at den russiske hackergrupperingen APT28 står bak angrepet. Gruppen skal ha registrert domener med navn relatert til det franske partiet forrige måned, deriblant onedrive-en-marche.fr og mail-en-marche.fr.
Referanser
http://www.vg.no/nyheter/utenriks/frankrike/e[...]
http://www.reuters.com/article/us-france-elec[...]
http://www.independent.co.uk/news/world/europ[...]

Flere detaljer og patch relatert til svakhet i Intel sin AMT teknologi

Flere detaljer rundt AMT-sårbarheten som berører enkelte Intel brikkesett ble presentert av Tenable Network Security. I praktiske tester er det vist at en logisk feil er årsaken til hullet, og en angriper har derfor mulighet til å omgå autentisering. Intel har annonsert at en fastvare-oppdatering skal være tilgjengelig i løpet av neste uke. Intel har gitt ut en sikkerhetsfiks og verktøy for å scanne etter svakheten.
Referanser
https://www.tenable.com/blog/rediscovering-th[...]
https://security-center.intel.com/advisory.as[...]

Mozzila har gitt ut FireFox v53.0.2

Versjon 53.0.2 av FireFox fikser en alvorlig svakhet i bibliotket ANGLE som bruker i forbindelse med WebGL-innhold. Dette bibliotket finnes bare i Windows-versjonen.
Anbefaling
Oppdater til siste versjon
Referanser
https://www.mozilla.org/en-US/security/known-[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.