Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Monday, 29 May 2017

2017.05.29 - Nyhetsbrev

Nye angrepsmetoder mot Android og sjålne dokumenter ble manipulert og lekket for å oppnå politiske mål i Russland.

Stjålne dokumeter ble manipulert og lekket for propaganda.

Dokumenter stjålet fra en journalist og kritiker av Russland gjennom et vellykket phishing angrep, ble manipulert og lekket for å oppnå spesifikke politiske mål. Videre etterforskning avdekket over 200 lignende tilfeller mot mål i hele verden.
Referanser
http://citizenlab.org/2017/05/tainted-leaks-d[...]
https://www.wired.com/2017/05/russian-hackers[...]

Nye måter å ta kontroll over Android-enheter på

Nye angrep gjør det mulig for ondsinnede applikasjoner å ta kontroll over Android-enheter og hente ut informasjon fra enheten. Dette gjøres ved å lure brukeren til å klikke på ting ved å tegne opp GUI-elementer over de egentlige dialog-boksene. Alle nyere versjoner av Android er berørt. Google vil heldigvis kunne begrense utnyttelse av svakhetene ved å ikke godkjenne apper som utnytter dem i Google Play.
Anbefaling
Det har i skrivende stund ikke blitt gjort tilgjengelig en fix.
Referanser
http://cloak-and-dagger.org/
https://www.xda-developers.com/cloak-and-dagg[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.