Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Tuesday, 6 June 2017

2017.06.06 - Nyhetsbrev

Lekket rappport fra NSA viser at Russland gjennomførte cyberangrep mot amerikansk leverandør av valgprogramvare. Vedkommende som lekket rapporten er nå arrestert.

Russland gjennomførte cyberangrep mot amerikansk leverandør av valgprogramvare

Russland gjennomførte cyberangrep mot amerikansk leverandør av valgprogramvare og sendte spear-phsihing e-post til mer enn 100 lokale valgtjenestemenn kun dager før forrige presidentvalg. Dette avsløres i en lekket rapport fra NSA, publisert av The Intercept.
Referanser
https://theintercept.com/2017/06/05/top-secre[...]

Personen som lekket NSA-rapport er arrestert

Personen som lekket NSA-rapporten som inneholder informasjon om russisk valg-hacking (den andre saken i dette nyhetsbrevet), er nå arrestert etter å ha sendt dokumentet til The Intercept. NSA fant ut at seks personer hadde skrevet ut dokumentet, og den arresterte var én av disse. The Intercept har heller ikke fjernet vannmerkene (gule prikker) i dokumentet. Ved hjelp av disse vannmerkene, kan produsent av skriver, serienummer og dato for utskrift leses.
Referanser
http://blog.erratasec.com/2017/06/how-interce[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.