Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Tuesday, 13 June 2017

2017.06.13 - Nyhetsbrev

Amerikanske cyber-våpen har vært lite effektive mot ISIS. Analyse av skadevaren som tok ned deler av strømnettet i Ukraina.

Amerikanske cyber-våpen har vært lite effektive mot ISIS

Amerikanske cyber-våpen, som blant annet har vært brukt mot Iran og Nord-Korea, har vist seg å være lite effektive mot ISIS. Grunnen er at ISIS hovedsakelig bruker Internett til tjenester som enkelt kan settes opp på nytt hvis de skulle bli tatt ned, deriblant rekruttering og spredning av propaganda. Selve krigføringen fra denne grupperingen benytter seg i liten grad av avanserte systemer som kan hackes.
Referanser
https://mobile.nytimes.com/2017/06/12/world/m[...]

Analyse av skadevaren som tok ned deler av strømnettet i Ukraina

Sikkerhetsselskapet ESET og Dragos har sluppet en detaljert analyse av skadevaren som tok ned deler av strømnettet i Ukraina for syv måneder siden. Aktørene plasserer skadevaren "Industroyer" i samme kategori som Stuxnet, siden den er det andre tilfellet av skadevare som er oppdaget, der målet er å forstyrre fysiske installasjoner. Skadevaren kan blant annet kommunisere med industrielle styringssystemer for kraftforsyning og slette harddisker.
Referanser
https://www.wired.com/story/crash-override-malware
https://www.welivesecurity.com/2017/06/12/ind[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.