Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Monday, 26 June 2017

2017.06.26 - Nyhetsbrev

Vestlige firmaer får kildekoden sin gjennomgått av Russland. Barack Obama autoriserte en hemmelig kyberoperasjon mot Russland. Angrep mot det britiske Parlimentet. Microsoft Windows 10-kildekode lekket.

Vestlige firmaer får kildekoden sin gjennomgått av Russland

Firmaer som Cisco, IBM og SAP gjør kildekoden sin tilgjengelig for inspeksjon i Russland. Gjennomgangen blir gjort av russerne for å sjekke om det finnes bakdører eller feil i programvaren. Sikkerhetseksperter er bekymret for at inspeksjonene kan brukes til å finne feil i produktene som kan utnyttes i data-angrep.
Referanser
http://www.reuters.com/article/us-usa-russia-[...]

Barack Obama autoriserte en hemmelig kyberoperasjon mot Russland

I August 2016 mottok daværende president Barack Obama en beskjed fra CIA om at Russlands president, Vladimir Putin, var direkte involvert i en kampanje for å forstyrre USAs presidentvalg. Da det ble klart at Donald Trump vant presidentvalget, beordret Obama en grundig gjennomgang av Russlands faktiske innflytelse over USAs valgsystem, helt tilbake til 2008. Videre ble malware gjemt i viktige deler av Russlands nettverk som gjør det mulig for USA å forstyrre viktige Russiske systemer.
Referanser
https://www.engadget.com/2017/06/23/report-ob[...]
https://www.washingtonpost.com/graphics/2017/[...]

Angrep mot det britiske parlamentet

Lørdag ble deler av kommunikasjonssystemet til Parlamentet i Storbritannia tatt ned for å avverge et cyberangrep. Det ble oppdaget at uvedkommende prøvde å få tilgang til epost-kontoer gjennom å gjette seg fram til passord. For å begrense angrepet, ble alle eksterne forsøk på å logge seg inn på epost-kontoer blokkert. To dager tidligere ble det varslet at 8000 passord tilhørende offentlige ansatte i Storbritannia ble lagt ut for salg på russiske hacker-sider.
Referanser
https://www.bloomberg.com/news/articles/2017-[...]
http://www.dn.no/nyheter/2017/06/25/1044/Tekn[...]

Deler av Microsoft Windows 10-kildekode lekket

The Verge melder at deler av kildekoden til Windows 10 har blitt postet til Beta Archive, et Windows-entusiast-nettsted. Den lekkede koden er en del av Microsofts Shared Source Kit og omfatter USB, lagring og WiFi-drivere i Windows 10. Det meste har vært tilgjengelig over en lengre periode, men noen deler av Shared Source Kit ble lekket ved en feil. Sikkerhetseksperter er redd for at dette kan bli brukt til å finne og utnytte svakheter i Windows 10.
Referanser
https://www.theverge.com/2017/6/24/15867350/m[...]
https://www.engadget.com/2017/06/24/windows-1[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.