Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Friday, 7 July 2017

2017.07.07 - Nyhetsbrev

Flere sikkerhetshull i Joomla tettes. Cisco med oppdatering for flere alvorlige sikkerhetshull. NotPetya bakmenn har hentet ut bitcoins. NotPetya bakmenn skal ha dekryptert filer. Cisco Talos med analyse av hendelsesforløpet til Petya.

Joomla! ute med ny versjon

Joomla! har sluppet versjon 3.7.3 som inneholder flere sikkerhetsoppdateringer og bug-fixes. Brukere rådes til å oppdatere så fort som mulig.
Referanser
https://www.joomla.org/announcements/release-[...]

Cisco ute med oppdateringer

Cisco har sluppet sikkerhetsoppdateringer som fikser ulike svakheter i flere av sine produkter. Svakhetene kan gi en angriper full kontroll over det utsatte systemet.
Referanser
https://www.us-cert.gov/ncas/current-activity[...]

Ukrainsk politi har tatt beslag i utstyr tilhørende regnskapsbyrået MeDoc

Ukrainske myndigheter beslagla servere og annet utstyr fra det nettbaserte regnskapsbyrået MeDoc, som mistenkes å ha hatt en betydelig rolle i det nylige NotPetya-angrepet. Det ukrainske politiet oppdaget ny og mistenkelig aktivitet, og valgte derfor å beslaglegge utstyret i frykt for nye angrep.
Referanser
http://securityaffairs.co/wordpress/60708/hac[...]

NotPetya-bakmenn tok ut penger fra Bitcoin-konto

Personene bak NotPetya-angrepet har tatt ut rundt 3.97 Bitcoin, som tilsvarer omtrent 10382 USD, fra en konto knyttet til angrepet. Dette er det første uttaket som er registrert i forbindelse med NotPetya-angrepet.
Referanser
http://securityaffairs.co/wordpress/60708/hac[...]

Påståtte bakmenn bak NotPetya skal ha dekryptert en infisert fil

En gruppe hackere som hevder de står bak skadevaren NotPetya skal ha dekryptert en infisert fil. Det hevdes at personer knyttet til skadevaren tilbyr en nøkkel som åpner alle NotPetya-krypterte filer. Dette strider i mot informasjon om at bakmennene ikke skal ha hatt økonomiske motiver.
Referanser
https://motherboard.vice.com/en_us/article/ev[...]

Cisco Talos publiserte rapport som beskriver hendelsesforløpet til Petya-skadevaren

Cisco Talos publiserte nylig en rapport som beskriver hendelsesforløpet rundt løsepenge-skadevaren Petya, som spredde seg i stor skala i juni. Landet som ble hardest truffet var Ukraina, der over 2000 bedrifter skal ha blitt rammet.
Referanser
http://blog.talosintelligence.com/2017/07/the[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.