Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Tuesday, 1 August 2017

2017.08.01 - Nyhetsbrev

Ansatt hos FireEye/Mandiant hacket, ny banktrojaner for Android og flere svakheter i produkter fra Trend Micro.

Ansatt hos FireEye/Mandiant hacket

Sikkerhetsanalytikeren Adi Perez, en ansatt i selskapet Mandiant, skal ha blitt utsatt for et hackerangrep. Angriperne hevder de har hatt tilgang til Perez sin datamaskin i over et år. Ved hjelp av nettstedet pastebin.org har angriperne lekket interne dokumenter fra Mandiant, samt innhold fra Perez sin epost-konto og sosiale nettverk. Angriperne advarer andre sikkerhetsanalytikere om at de personlig vil være mål i framtiden, og ikke bare firmaene de jobber for.
Referanser
https://thenextweb.com/insider/2017/07/31/hac[...]
https://pastebin.com/6HugrWH4
http://money.cnn.com/2017/07/31/technology/ma[...]

Ny banktrojaner for Android benytter seg av accessibility services

Securelist skriver om en ny trojaner for Android som benytter seg av accessibility services for å ta bilder av skjermen og logge tastetrykk.
Referanser
https://securelist.com/a-new-era-in-mobile-ba[...]

Flere svakheter i produkter fra Trend Micro

Zero Day Initiative har publisert informasjon om svakheter i følgende produkter fra Trend Micro: Interscan Messaging Security Proxy, Deep Discovery Email Inpector og Control Manager. Trend Micro har sluppet patcher for berørte produkter.
Anbefaling
Installer oppdatering
Referanser
http://www.zerodayinitiative.com/advisories/p[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.