Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Friday, 1 September 2017

2017.09.01 - Nyhetsbrev

Alle kommuner må utføre manuell telling av stemmer. Ny oppdatering til Asterisk fikser kritisk svakhet.

Alle kommuner må utføre manuell telling av stemmer

NRK melder at kommunalministeren, Jan Tore Sanner har bestemt at alle kommuner må utføre manuell stemming. Avgjørelsen kom samme dag som NRK meldte at sensitive datafiler som brukes til å identifisere brukere (sertifikater) lå åpnet på Internett.

Alle kommuner må utføre tellingen to ganger, hvor minst en av disse må være manuell.
Referanser
https://www.nrk.no/norge/krever-manuell-stemm[...]

Oppdatering til Asterisk

Det meldes tre svakheter i IP-telefoni-applikasjonen Asterisk. En av svakhetene er en kritisk feil i RTP stacken til applikasjonen. Denne kan føre til at en angriper kan få tak i all informasjon som blir sendt til en spesifikk adressen, ved at trafikken blir sendt både til den orignale mottakeren og angriperen.

Denne svakheten gjelder Asterisk Open Source 11.x, 13.x, 14.x og Certified Asterisk 11.6 og 13.3. Oppdatering til denne og de to andre svakhetene er tilgjengelig.
Anbefaling
Installer oppdatering.
Referanser
https://www.theregister.co.uk/2017/09/01/aste[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.