Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Monday, 4 September 2017

2017.09.04 - Nyhetsbrev

Bug i Instagram eksponerte kontaktinfo til flere millioner brukere. Passord og kontrakter ligger åpent på oversettingsside.

Bug i Instagram eksponerte kontaktinfo til flere millioner brukere

En bug i Instagram eksponerte kontaktinfo til flere millioner brukere. Noen timer etter det ble avslørt opprettet angriperne en søkbar database, Doxagram, hvor brukere kunne søke etter kontaktinfo til ofrene for $10 per søk.

Instagram har nå tettet hullet som gjorde det mulig å hente ut informasjonen. Det er usikkert nøyaktig hvor mange som er rammet.
Referanser
https://www.theverge.com/2017/9/1/16244304/in[...]
https://arstechnica.com/information-technolog[...]

Passord og kontrakter ligger åpent på oversettingsside

Sensitiv informasjon som har blitt oversatt på nettsiden translate.com har vært offentlig tilgjengelig, også for indeksering av Google. Det er dermed mulig å søke seg fram til informasjonen og få opp en kopi av den originale siden gjennom Google.

Tekna har utført Google-søk knyttet til nettsiden og funnet blant annet passord, oppsigelser, kontrakter, kodeinformasjon, outsourcingplaner og nedbemanningsplaner.
Referanser
https://www.digi.no/artikler/sensitive-dokume[...]
https://www.nrk.no/norge/slar-alarm-om-overse[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.