Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Wednesday 20 September 2017

2017.09.20 - Nyhetsbrev

Regjeringen har oppnevnt et IKT-sikkerhetsutvalg. WordPress ute med sikkerhetsoppdatering. Apple oppdaterer iOS, Safari og Xcode. To svakheter fikset i Apache Tomcat.

Regjeringen har oppnevnt et IKT-sikkerhetsutvalg

Regjeringen har nedsatt et utvalg som skal se på regelverk og organisering innenfor IKT-sikkerhet. Målsettingen er økt IKT-sikkerhet. Utvalget skal levere sin utredning i desember 2018.
Referanser
https://www.regjeringen.no/no/aktuelt/oppnevn[...]

Apple oppdaterer iOS, Safari og Xcode

I Apples nye operativsystem for iPhone og iPad, iOS 11, følger det med sikkerhetsoppdateringer som patcher 8 svakheter. De mest alvorlige svakhetene ligger i webkit og kan føre til at en mobil blir tatt kontroll over når den laster spesielt utformede nettsider. Oppdateringen vil være tilgjengelig for alle iPhone 5s og senere.

Det har også kommet sikkerhetsoppdateringer til Safari 11, tvOS 11, watchOS 4 og Xcode 9.
Anbefaling
Installer oppdatering.
Referanser
https://threatpost.com/ios-11-update-includes[...]
https://support.apple.com/en-us/HT208112
https://support.apple.com/en-us/HT208116
https://support.apple.com/en-us/HT208103

To svakheter fikset i Apache Tomcat

Apache er ute med sikkerhetsoppdateringer som fikser to svakheter i Apache Tomcat. Den ene svakheten lar en angriper laste opp en JavaScript-fil til serveren. Serveren kan deretter bli bedt om å laste inn filen, slik at den blir kjørt på serveren.
Anbefaling
Installer versjon 7.0.81.
Referanser
https://www.us-cert.gov/ncas/current-activity[...]
http://mail-archives.us.apache.org/mod_mbox/w[...]

WordPress ute med sikkerhetsoppdatering

WordPress publiserte i går en sikkerhets- og vedlikeholdsoppdatering av WordPress. Denne oppdateringen tar for seg flere SQL-injection- og cross-site scripting-svakheter. Oppdateringene er å finne i versjon 4.8.2 og WordPress anbefaler alle å oppdatere snarest.
Anbefaling
Oppdater til siste versjon.
Referanser
https://wordpress.org/news/2017/09/wordpress-[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>