Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Thursday, 21 September 2017

2017.09.21 - Nyhetsbrev

Store internasjonale firmaer var egentlig mål for CCleaner-malware. U.S. Securities and Exchange Commission har blitt hacket. Cisco slipper sikkerhetsoppdateringer.

Store internasjonale firmaer var egentlig mål for CCleaner-malware

Tidligere denne uken ble det kjent at CCleaner hadde vært infisert av malware i én måned og hadde blitt lastet ned av millioner av brukere. Talos har nå avdekket de egentlige målene for kampanjen. Mer malware ble lastet ned dersom den infiserte versjonen ble installert hos større firmaer som Cisco, Microsoft, Sony, Intel, VMware, Samsung, D-Link, Epson, MSI, Linksys, Singtel. Talos mener at gruppen bak operasjonen var ute etter industrihemmeligheter. De mistenker også Kina for å stå bak.
Referanser
http://blog.talosintelligence.com/2017/09/ccl[...]
https://www.theregister.co.uk/2017/09/21/ccle[...]

U.S. Securities and Exchange Commission har blitt hacket

SEC i USA har oppdaget at de ble hacket i 2016. Innbruddet ble oppdaget først i august i år. Tilgangen ble brukt til å lese finansielt sensitiv informasjon som ikke var offentlig tilgjengelig i en database kalt EDGAR. Angriperne brukte antakeligvis informasjonen til å berike seg gjennom handler i verdipapirer basert på informasjonen de fikk tak i.
Referanser
http://www.reuters.com/article/us-sec-intrusi[...]

Cisco slipper sikkerhetsoppdateringer

Cisco har sluppet oppdateringer for følgende produkter: Unified Customer Voice Portal Operations Console, Email Security Appliance og Small Business Managed Switches.
Anbefaling
Installer patcher.
Referanser
https://www.us-cert.gov/ncas/current-activity[...]
https://tools.cisco.com/security/center/conte[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.