Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Tuesday, 26 September 2017

2017.09.26 - Nyhetsbrev

EU har lagt frem forslag til tiltak for økt cybersikkerhet. Revisjon- og rådgivningsselskapet Deloitte hacket. Sikkerhetsoppdateringer fra Apple.

EU har lagt frem forslag til tiltak for økt cybersikkerhet

Europakommisjonen har lagt frem forslag til nye tiltak som skal bidra til å sikre EU mot stadig mer komplekse dataangrep.
Referanser
https://www.regjeringen.no/no/aktuelt/ny-cybe[...]

Revisjon- og rådgivningsselskapet Deloitte hacket

Et av de fire største revisjons- og rådgivningsselskaper, Deloitte, har blitt utsatt for et angrep. Hackerne bak angrepet hadde tilgang til konfidensiell epost fra noen av selskapets kunder, ved at Deloittes globale epostserver ble kompromittert ved å bruke administratorkonto med tilgang til alle områder. Administratorkontoen skal ikke ha hatt to-faktor autentisering aktivert. Mange av kundene er ledende innenfor sektorer som bank- og finans, farmasi og media. Offentlige etater er også på Deloittes kundeliste. Hackerne skal ha hatt tilgang til systemene i flere måneder før det ble oppdaget i mars tidligere i år. Hvorfor det ikke har vært kjent før nå er uklart.
Referanser
https://www.digi.no/artikler/hackere-hadde-ti[...]
https://www.theguardian.com/business/2017/sep[...]

Sikkerhetsoppdateringer fra Apple

Apple slapp i natt den siste versjonen av sitt operativsystem for Mac, macOS High Sierra 10.13. I den forbindelse offentliggjorde de også en liste over utbedrede sikkerhetssvakheter. Disse er tilgjengelig for OS X Lion 10.8 og senere versjoner. Problemene finnes i flere områder av OSet og flere av dem gjør at angripere kan ta full kontroll over OSet.

Apple har også sluppet oppdateringer for iCloud for Windows 7.0 og macOS Server 5.4.
Anbefaling
Oppdater utsatt programvare
Referanser
https://www.us-cert.gov/ncas/current-activity[...]
https://support.apple.com/en-us/HT208144

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.