Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Tuesday, 3 October 2017

2017.10.03 - Nyhetsbrev

Google har sluppet Android-patcher for oktober. USA utfører muligens DDoS-angrep mot Nord-Korea. Google-ansatte har avdekket flere svakheter Dnsmasq.

Google har sluppet Android-patcher for oktober

Google har denne måneden patchet 14 svakheter i Android. De tre mest alvorlige svakhetene er å finne i Androids mediabibliotek.
Referanser
https://source.android.com/security/bulletin/[...]
http://www.theregister.co.uk/2017/10/03/octob[...]

USA utfører muligens DDoS-angrep mot Nord-Korea

I følge Washington Post utfører nå US Cyber Command DDoS-angrep mot Nord Koreas etterretningsorganisasjon. Nord Korea fikk imidlertid en ny Internett-forbindelse på søndag via en russisk teleoperatør. Dette kan ødelegge for de amerikanske angrepene.
Referanser
https://arstechnica.com/information-technolog[...]
https://www.washingtonpost.com/world/national[...]

Google-ansatte har avdekket flere svakheter Dnsmasq

Google-ansatte har oppdaget syv svakheter i Dnsmasq. De ulike svakhetene åpner blant annet opp for ekstern kodeeksekvering og tjenestenekt (DoS). Svakhetene er rettet i Dnsmasq 2.78 som ble sluppet Mandag 02. okt. Dnsmasq brukes blant annet i Linux-distribusjoner og Android.
Anbefaling
Oppdater berørte systemer.
Referanser
https://security.googleblog.com/2017/10/behin[...]
http://www.kb.cert.org/vuls/id/973527
http://www.theregister.co.uk/2017/10/02/dnsma[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.