Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Tuesday, 24 October 2017

2017.10.24 - Nyhetsbrev

Kaspersky Lab skal gi kunder og myndigheter innsyn i selskapets kildekode. Russiske valg-hackere bruker cyberkrig-konferanse som åte.

Kaspersky Lab skal gi kunder og myndigheter innsyn i selskapets kildekode

Kaspersky Lab kunngjorde i dag at selskapet skal etablere et globalt åpenhetsinitiativ hvor selskapet blant annet åpner for uavhengig innsyn i kildekoden til selskapet programvare, inkludert oppdateringer. Dette skjer etter at amerikanske myndigheter har forbudt føderale kontorer å bruke Kasperskys programvare, noe som skal skyldes mistanke om at selskapet hjelper russiske etterretningstjenester med å spionere.
Referanser
https://www.digi.no/artikler/kaspersky-lab-sk[...]

Russiske valg-hackere bruker cyberkrig-konferanse som åte

Den samme grupperingen som stod bak hacking i forbindelse med valget i USA, APT-28/Fancy Bear, bruker en amerikansk konferanse om cyber-krig som åte. Potensielle offer får tilsendt eposter med Word-dokumenter som omhandler konferansen. Dokumentet innholder imidlertid også en makro som forsøker å laste ned en bakdør til maskinen.
Referanser
https://www.thedailybeast.com/russias-electio[...]
http://blog.talosintelligence.com/2017/10/cyb[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.