Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Tuesday 21 November 2017

2017.11.21 - Nyhetsbrev

Flere svakheter i Intel Management Engine.

Flere svakheter i Intel Management Engine

Intel Management Engine er en innbygget funksjon for administrasjon av Intel-baserte PCer og servere. Plattformen er innbygget i Intel-chipsets/CPUer og kan ofte nås selv om PCen er slått av. Den brukes for administrasjon og feilsøking av PCer.

Etter rapporter om flere sårbarheter i systemet, har nå Intel foretatt en full sikkerhetsgjennomgang og oppdaget flere svakheter. Feilene er funnet i Intel Management Engine, Intel Trusted Execution Engine (TXE) og Intel Server Platform Services (SPS). Systemer som bruker ME Firmware versjon 11.0/11.5/11.6/11.7/11.10/11.20, SPS Firmware version 4.0 og TXE version 3.0 er såbare.

Intel opplyser at svakheten kan brukes til å late som om en er ME/SPS/TXE-systemet, laste opp og kjøre valgfri kode på et sårbart system uten at det egentlige operativsystemet vet om det eller å krasje systemet.
Anbefaling
Installer patch fra leverandør
Referanser
https://security-center.intel.com/advisory.as[...]
https://www.wired.com/story/intel-management-[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>