Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Tuesday 17 July 2018

2018.07.17 - Nyhetsbrev

Målrettede angrep mot iPhone-brukere. Svindlere med uvanlig form for utpressing. 12 russiske statsborgere anklaget for medvirkning i hackerangrepet under presidentvalget i 2016.

Målrettede angrep mot iPhone brukere

Et fåtall iPhone-brukere har blitt offer for målrettede angrep ved bruk av sosial manipulering. Aktører har klart å ta over 13 iPhoner, registrert via sine MDM (Mobile Device Management) servere, og har lurt brukerne til å laste ned modifiserte applikasjoner av blant annet WhatsApp og Telegram. Ved å ta over enhetene fikk aktørene blant annet tak i telefonnummer, serienummer, lokasjon, kontakter, meldinger, bilder og applikasjonsdata. Siden angrepet er bassert på MDM, betyr dette at brukerne må ha ha godkjent flere steg før aktørene har fått tatt over enheten. Aktørene var trolig basert i India.
Referanser
https://arstechnica.com/information-technolog[...]

Svindlere med uvanlig form for utpressing

Det har i den siste tiden spredd seg en uvanlig form for utpressing. Svindlere sender e-post som inneholder mottakers tidligere passord, hentet fra en tidligere lekkasje. De informerer så om at de har infisert en nettside med pornografisk innhold, og at de har filmet deg da du besøkte siden. Svindlerne truer deretter med å sende videoen til venner og familie om mottaker ikke betaler, dette til tross for at videoen ikke eksisterer.
Referanser
https://www.dinside.no/okonomi/viser-deg-pass[...]

12 russiske statsborgere anklaget for medvirkning i hackerangrepet under presidentvalget i 2016

Justisdepartementet i USA har anklaget 12 russiske statsborgere for å ha vært deltagende i hackerangrepet under presidentvalget i 2016. Alle de 12 tiltalte skal være medlemmer av GRU, som er et russisk etterretningsorgan. Avsløringen gir mer detaljert informasjon om det sofistikerte angrepet på det amerikanske presidentvalget, inkludert utgivelsen av e-postmeldinger designet for å sverte den demokratiske presidentkandidaten Hillary Clinton.
Referanser
https://edition.cnn.com/2018/07/13/politics/r[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>